Desert mentolat cu ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 5032 vizualizari

 

Un desert uşor,pentru când ţi-e lene să te complici,dar totuşi ai vrea „perfuzia de dulce”.Intotdeauna mi-a plăcut combinaţia de mentă cu ciocolată.Am găsit întrebuinţare şi pentru o cutie de bomboane de ciocolată umplute cu cireşe şi lichior,pe care altfel nu le consumam.

 

INGREDIENTE

Piscoturi Savoiardi-eu am folosit vreo 25 de bucati Crema:

  • 250 g crema mascarpone
  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml sirop concentrat de menta
  • Afine congelate

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • O cutie bomboane ciocolata cu cirese si lichior
  • Puţin lapte
  • Sirop din zahar,apa si zeama de lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mentolat cu ciocolată:

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema.

Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a fost topita am pus siropul de menta.

In prima faza,ciocolata se va întari,dar adaugati sirop pâna la consistenta dorita,având grija sa nu fie prea subtire.

Untul si mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata putin racita.

Am lasat crema putin la frigider,apoi am înmuiat foarte putin piscoturile în sirop,am pus un strat de piscoturi,crema,afine,apoi câteva piscoturi,iar crema si un strat de piscoturi care va deveni baza când va fi rasturnat.

Am acoperit cu folia,am pus deasupra o farfurie si l-am lasat la frigider pâna s-a întarit crema.

L-am rasturnat pe platou.

Pentru glazura,am topit pe baie de aburi ciocolata si bomboanele si am adaugat lapte pâna am obtinut consistenta dorita.

 

Am pus glazura deasupra si am lasat la frigider sa se întareasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mentolat cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Mihaela11_jo 1

08.05.2014, 19:55

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bunica 1

08.05.2014, 21:47

Ciocolatosul asta cu crema de mascarpone e foarte tentant!

MIUTA 1

09.05.2014, 15:46

Ce bine arata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac Rozenkrantz